De Lage Landen

 

Mode of Kleding?

 

Het experiment

 

Basisprincipes

 

Wol & linnen

 

13e eeuw: de cotte

 

14e eeuw: tijdperk van verandering

 

15e eeuw: het maatpak

 

Links

Kleding workshops en Advies

Het is mogelijk om een workshop te volgen en daarna zelf een correct middeleeuws kledingstuk te reproduceren. Enige naai- en patroonkennis is hiervoor wel noodzakelijk. Vooraf wordt afgesproken in welke periode van de Middeleeuwen het zwaartepunt komt te liggen, hier gaan we ons op richten.  In een workshop wordt eerst aandacht besteed aan de specifieke kenmerken van de betreffende periode aan de hand van een PowerPoint presentatie. Daarna gaan we aan de slag met het maken van de modellen. Hierbij wordt gewerkt in duo's die samenwerken. Na een lange middag heeft iedere deelnemer een passend patroon waarmee een goed kledingstuk gemaakt kan worden. Een workshop duurt een dag en kost per deelnemer € 90,= incl, materiaal,  koffie en thee. Een arrangement met lunch op aanvraag. Locaties kunnen wisselend zijn en eventueel in overleg.

Persoonlijk advies nodig bij het maken van een kledingstuk of kostuum? Ik help je met de pasvorm en alle tips en trucs die er zijn op het gebied van goed passende middeleeuwse kleding. Dat is mogelijk in mijn atelier, de prijs is op aanvraag. Wanneer je interesse hebt stuur mij een e-mail met je vraag.

Patronen lever ik op aanvraag. Dit is een basispatroon dat je met de bijgeleverde aanwijzingen op jezelf aan moet passen. De prijzen variëren van € 35,= tot € 60,= afhankelijk van het model. Het gaat hier niet om confectiepatronen en veel modellen vragen, om tot een goed resultaat te leiden, om enige voorkennis van patroon- en naaitechnieken.

Ander advies voor bijvoorbeeld exposities, evenementen, jaarfeesten etc. op aanvraag. Neem a.u.b. contact op via de e-mail.

 

 

Plooien houppelande, wol, gevoerd met bont (2013)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Hadewijch Hilligenbacker; pijpaarden beeldjes en historisch correcte middeleeuwse kleding